Entrance Architecture International Contest “the Space beyond the Threshold”

Pivot Safety door with Synua

A modern house completely renovated it is characterized by the contrast between solids and voids: Synua a entrance door design is the only note of color with Caorle red back-lacquered glossy glass.

Progettista
LSA Lauro Sacchetti Associati | Arch. Antonio Sassi
Committente
Private user
Partner tecnico
Oikos direct development
Anno progetto
2015
Location
Albinea, Reggio Emilia, Italy
Anno completamento
2018
Prodotto

The project at Reggio Emilia

The house, located at the foot of the first hills outside Reggio Emilia, is set in a natural scenario and in a landscape of high environmental value.
The project concerns the reuse and integration of an existing structure originally conceived as a residence with a traditional layout that is modified according to modern criteria based on minimalist choices. The composition is characterized by the contrast between solids and voids: continuous wall portions find their balance alternating with large windows able to stand out and enhance the large double-height pillars of the south front and the corner porch.

The bright design and minimal

Plenty of natural light enters into the house and defines the internal spaces, which on the ground floor are in direct contact with the external areas, in a continuity in which the windows become thin diaphragms that act as a liaising element between the indoor intimacy and the vastness of the surrounding hills.
The essentiality of the exterior side, organic to the natural context in which it is placed, is reflected in the interior areas where the black and white colors almost completely exclude the presence of different shades, thus producing a minimalist design reduced to a copresence of characteristic and modern elements.
The only note of color is the entrance door, which is red and, according to the idea of the owners, represents a wish for prosperity.

Montecchio, VI, Italy – Private villa

Novara, Italy – Single house architectural renovation

Pescara, Italy – Private villa

Design Entrance Door Project in Pordenone, Italy – Private Villa

Cetos

Design Entrance Door Project in Milan, Italy – Vertical Forest | Sustainable residential building

Oikos direct development

Design Entrance Door Project in Naples, Italy – Private Villa

 

With us you create your own Made in Italy concept.

Oikos Venezia S.r.l.

Via della Tecnica, 6
30020 Gruaro (VE), Italy
Tel. (+39) 0421 7671
Fax (+39) 0421 767222

© 2020 Oikos. Tutti i diritti riservati / P.iva 02740570276 / Reg. Imprese 02/06/1994 / Rea VE-237501 / Capitale 790.000,00 € i.v.